Фільтра для витяжок

Фільтр - основний елемент витяжки
У витяжках рециркуляционного типу основним робочим елементом є фільтр. У сучасних витяжках застосовуються такі фільтри:

  • Жироуловлюючі;
  • Тонкого очищення.


Яку витяжку вибрати і які потрібні фільтри, стане зрозуміло далі.

Жироуловлюючі - ці фільтри робляться з дрібної металевої сітки або синтетичного волокнистого матеріалу. Повітря з продуктами горіння, парами жиру та іншими зваженими частинками багаторазово контактує з поверхнею волокон фільтра, де в результаті ці летючі компоненти осідають. Для тонкого очищення використовують активоване вугілля.

Металевий фільтр
Фільтр з металевої сітки або перфорованої фольги можна мити. Він не потребує заміни і термін його служби, при правильному використанні, дорівнює терміну служби самої витяжки. Форма отворів у фользі або товщина сітки підбирається з умови максимальної площі контакту і мінімального шуму від інтенсивних потоків проходить повітря.

Більшість видів витяжок розраховане на миття фільтрів в посудомийній машині. Для цього їх розташовують вертикально і використовують неагресивні миючі засоби. Вручну відмити такий фільтр теж можна - але важко. Нашарування задубілого жиру дуже важко розчиняється навіть за допомогою спеціальних миючих рідин.

Синтетичний фільтр
Синтетичний фільтр є одноразовим і змінюється в міру забивання. Шар штучного войлоку прекрасно гасить шум, тому такі фільтри забезпечують практично безшумну роботу витяжки. У плані користування - синтетичний фільтр набагато зручніше металевого, але його постійно потрібно докуповувати, тому в процесі користування витяжки з таким фільтром з'являються додаткові витрати. Як вибрати кухонну витяжку і який тип фільтра вам підійде - вирішуйте самі.

Вугільний фільтр
Дорожчі моделі мають ще й фільтр тонкого очищення. Вугільний фільтр тонкого очищення являє собою ємність з активованим вугіллям, до якого можуть додавати елементи знезараження: срібло, катіоніти, іонообмінні смоли. Вугільний фільтр ефективно усуває запахи і прекрасно затримує найдрібніші частинки.

Це одноразові фільтри. Частота їх заміни диктується інтенсивністю використання витяжки та рівнем забруднення фильтруемого повітря. У будь-якому випадку міняти вугільний фільтр слід не рідше одного разу на чотири місяці. При більш тривалому використанні вугільний фільтр вже сам ставати джерелом забруднення повітря за рахунок розкладу в ньому органічних залишків. Вугільні фільтри коштують дорожче жіроулавлівающий.