Чому треба міняти фільтри на витяжках?

На кухні, де постійно готується їжа, витають запахи, літають частинки жиру і продукти горіння. Щоб жир і гар не осідали на меблі, запахи не вбиралися одягом, існують витяжки. Ці пристрої ефективно очистять повітря в приміщенні при правильному виборі потужності приладу, а також при відповідному обслуговуванні. Витяжки поділяють на відвідні пристрої, і прилади, розраховані на рециркуляцію. Перша категорія виводить забруднене повітря в віддушини, другий вид пропускає повітряні потоки через корпус, забезпечений фільтром. Традиційна витяжка складається з корпусу, двигуна, панель приладів і фільтра. Фільтри бувають декількох видів:

- вугільні;
- жировловлюючі.


Фільтри для очищення повітря від дрібних частинок жиру необхідні на кожній витяжці, інакше начинка приладу і двигун покриється жировим нальотом. Фільтри від жиру можуть бути одноразові і багаторазового призначення. Одноразові килимки виготовляються з синтетичної тканини, відрізняються низькою ціною, змінюються в міру забруднення. Прати одноразові фільтри не можна, вони втратять свої якості, а несвоєчасна заміна призведе до забруднення і поломки мотора витяжки.

Багаторазовий жировий фільтр складається з металевої сітки, вставленої в рамку. Для сітки може бути використаний алюміній, нержавіюча сталь, оцинкована сталь. Такі пристрої служать стільки ж, як і сама витяжка, їх потрібно промивати в міру забруднення. В інструкції вказані терміни профілактичного чищення. Навіть при невеликій інтенсивності експлуатації фільтрів, їх треба промивати не рідше разу на місяць для профілактики.

Фірмова продукція Franke має високу якість, доступні ціни, ефективно використовується в побуті. Вибрати і замовити потрібні кухонні прилади можна на сайті компанії.

Як часто потрібно міняти фільтри в витяжках?
Вугільні фільтри не завжди входять в комплект витяжок, іноді їх треба купувати окремо. Цей пристрій являє собою касету з пластиковою рамкою з сіткою, заповненої вугільними гранулами або порошком. Чим більше активованого вугілля в касеті, тим ефективніший пристрій. Фільтри одноразові, змінюються в середньому раз в три місяці, але терміни служби залежать також від інтенсивності експлуатації. Однією з умов тривалої і ефективної роботи вугільного фільтра є правильний догляд. Після вимкнення плити треба дати витяжці попрацювати ще близько п'яти хвилин. За цей час з вугілля вийде зайва волога, вугільні елементи не будуть збиватися в грудки. Це допоможе кращої абсорбуючій здатності фільтра.

Багаторазові металеві сітки виймаються з приладів і занурюються в миючі розчини. Після сітки промиваються водою, їм дають висохнути при кімнатній температурі. При чищенні важливо не пошкодити сітки, не потрібно їх терти, мити содою, використовувати дуже гарячу воду. Сітки промиваються в середньому раз на місяць, при інтенсивній експлуатації можна їх очищати частіше. Якщо вчасно міняти одноразові фільтри і промивати багаторазові, то витяжка прослужить тривалі терміни.

Витяжки від компанії Franke
Каталог сайту franke-partner.com.ua пропонує фірмову продукцію в широкому асортименті. На сторінках сайту можна підібрати витяжки від компанії Franke різної потужності, з фільтрами або відвідні пристрої. Підібравши відповідні за всіма параметрами прилади, зробіть замовлення, обговоріть з менеджерами компанії умови оплати і доставки, отримаєте товар за вказаною Вами адресою. За контактними телефонами Ви зможете проконсультуватися з компетентними співробітниками нашої фірми, отримати професійні поради, допомогу у виборі та оформленні покупки.